NLCS Game 5 – Hjälten

Zito

Om några timmar: NLCS game 6! Tänkte surra lite om anledningen till att det spelas baseboll även i natt och kanske även natten till tisdag – Barry Zito.

Det finns många skäl att vilja vara Barry Zito. Det uppenbara är att han är pitcher för Giants – bara en sån sak – men andra skäl är t ex:

– Bra hår
– Bor i grym arkitektvilla högt upp på en kalifornisk bergssida
– Nygift med en beauty queen
– Begåvad som satan – t ex mästerkock och musiker (pappa Zito skrev musik bl a för Nat King Cole)
– Ser ut som ett estetiskt mästerverk på pitcherkullen, med sin stilrena windup och sköna old school perfekt uppdragna knästrumpor
– Skrev 2006 på det dittills största pitcherkontraktet genom tiderna: 7 år för över 120 miljoner dollar.

Men det finns ett skäl att inte vilja vara Barry Zito:

– Sedan han skrev på megakontraktet har han sugit.

Barry Zito har i fem år hånats och hållits som symbol för misslyckade megakontrakt. Lågvattenmärket: när han han ställdes utanför Giants postseason roster för 2010 och inte fick vara med och vinna World Series. Men trots allt har han inte klagat utan bara kämpat på. I år har det till slut lossnat igen. Framför allt under Giants starka andra halva av säsongen var han en av Giants bättre pitchers. Men han har varvat med svaga insatser som i nu i NLDS mot Reds (utbytt efter 2.2 IP). Inför ALCS game 5 i fredags var han så gott som uträknad av alla. Förvisso har han en av the best curveballs in the game, men med en fastball som toppar på 85 mph skulle såklart Cardinals tunga lineup ha en slugger-fiesta mot stackars Zito. Men det är som snubbarna på Baseball Today brukar säga – ”you can’t predict baseball”. Giants hade kniven mot strupen och Zito pitchade sitt livs match. Nära åtta scoreless innings. Bästa strikeout-pitch: fastball. Hur?? Han hade grym kontroll och växlade hastighet perfekt mellan pitcharna. Cardinals slagmän kom helt ur balans. När de försökte tajma hans 75 mph långsamma svepande curve, såg hans fastballs ut att vara så mycket hårdare.

Fem års ökenvandring. I fredags var Barry Zito hjälten som nästan på egen hand bar Giants till en game 6.

Annonser

3 thoughts on “NLCS Game 5 – Hjälten

  1. Det är lite truckerfeeling över honom. Giants pitchers är en mäktig bunt snubbar.

  2. Japp, det är de! Sergio Romo verkar ha tagit över Brian Wilsons roll som pajas. kolla in hans twitter, han är kung. ”Relief pitcher of the San Francisco Giants and reliever of all that is boring in life”, eller nåt. Här är ett annat skönt klipp med Matt Cain. Stabil snubbe.
    http://mlb.mlb.com/cutfour/#contentId=39952020

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s