Diskussion: NLCS 2012

Använd gärna kommentarsfältet för att diskutera National League Championship Series mellan St Louis Cardinals och San Fransisco Giants.

Giants win series, 4-3

Game 1: STL@SF 6-4
Game 2: STL@SF 1-7
Game 3: SF@STL 1-3
Game 4: SF@STL 3-8
Game 5: SF@STL 5-0
Game 6: STL@SF 1-6
Game 7: STL@SF 0-9

Annonser

18 thoughts on “Diskussion: NLCS 2012

 1. Grymt att SF tog Game 5. Kommer bli ett jävla liv på AT&T Park på söndag.
  Då är det alltså fortfarande bara Yankees som har låtit sig dödas när ett lag haft kniven mot strupen i en match denna postseason.
  På förhand ska ju Giants ta Game 6 om man kollar starting pitchers. Vogelsong vs Carpenter. Men på förhand skulle väl Zito ha torskat i natt så…
  Nu en lördag utan baseballmatch.

  Zito’s dominant outing:
  http://www.mlb.com/r/video?content_id=25432845

 2. Har inte tidigare hört storyn bakom Ryan Vogelsongs karriär. Den är ju fantastiskt. Och allt annat än spikrak. Efter några mindre lyckade år i Giants och Pirates fick han packa resväskan och dra till Japan. Hittade de här tunga orden på en Pirates-blogg samma dag som han skrev på för Hanshin Tigers:
  ”I hope he finds success in a league that’s a little better suited to his talent level.”
  Men efter tre år var han tillbaka i USA. Han hoppade runt mellan Phillies, Angels och spelade t.o.m. winterball i Venezuela, innan han 2011 skrev på ett minor league-kontrakt med Giants. När Barry Zito skadade sig i början av säsongen fick han efter ett tag chansen som starting pitcher. Och tjena, som han har tagit den chansen. All-Star 2011, lägst ERA och nu NLCS. Go Ryan!

 3. ja det är en helt osannolik historia! Snacka om late bloomer, långt värre än Marcus Allbäck. Han sågs ju som en ”Quadruple A-guy” tills han var över 30 år gammal, då blev han plötsligt grym! Han var riktigt vass i sin senaste start. I fredags körde Giants-fansen #RallyZito, nu är det #RallyVogey som gäller. Check this out! (Och Sergio Romo är som vanligt kuuung!)
  http://mlb.mlb.com/cutfour/#contentId=39957054

 4. Ok. #RallyVogey alltså! Kommer tyvärr inte se matchen direkt. Däremot kan jag tipsa om att man bör följa mlbofficial, sfgiants och sergioromo på Instagram.

 5. #RallyVogey! Next stop: Game 7. Kyle Lohse vs Matt Cain. Kommer AT&T Park hålla?

 6. Man får gå tillbaka till 2003 för att hitta en segrare (Florida Marlins) i ett NLCS Game 7 som inte heter St Louis Cardinals. 2004 slog de Mets och 2006 Astros.

 7. Ja kommer AT&T Park hålla? Det var galen stämning där i nattens match. För varje strikeout av Vogelsong lät publiken som när det blir mål i ett Råsundaderby. Stort. Shit vad jag vill se matchen i natt men med den matchtiden blir det tufft att kombinera med att jobba dagen efter.

 8. Ja, galet vad sugen man är. De där Game 7 får man inte så många chanser att uppleva.

 9. Vad har ni för känslor inför nattens Game 7? Kommer Cain göra liknande insats som i NLCS 2010 får Cardinals det grymt svårt, men om han är den Cain som visade sig tidigare i den här serien finns ju alla möjligheter. Tror ändå att hemmaplanen gör skillnaden. Och då blir jag nöjd. Det skulle kännas helt rätt med två Division Champions som League Champions.

 10. Ja shit, känslorna inför game 7… Håller helt med om att det skulle kännas som en bra World Series-matchup om det blev Giants mot Tigers. Tigers har inte övertygat under säsongen men inför säsongen var de ju tippade att ta uppemot 100 segrar. Det är inget dåligt lag på något sätt. Och Giants började lite sådär men slutade överlägsen etta i NL West på 94 segrar. Varit ett av de absolut bästa lagen enligt won-lost record sedan all star-break. Och det utan Melky Cabrera.

  Men first thing’s first. Det gäller att Cain gör en stabil match, annars blir det ingen World Series. Under hösten har han inte varit riktigt så solid som man förväntar sig av honom. Lohse är grym, så Cain måste rycka upp sig lite jämfört med sin förra start. Jag tror det blir en tight pitcherduell av den här matchen och jag är lite rädd att Cain inte kommer att vara på topp.

 11. Utan att ha full koll känns det ändå som att Cain hade en svacka efter sitt perfect game, men nu är på väg upp igen. Men det är ruggigt tajt. Ställer klockan på 05:00 och hoppas få se någon inning eller två.

 12. Bra plan. Jag gör nog detsamma. Men det skulle iiinte vara tråkigt att få se första inningen. Publiktrycket kommer vara galet.

 13. Snappade just upp att om det blir Cardinals-Tigers i WS är det de två lag med lägst antal sammanlagda segrar under regular season som någonsin spelat i WS. (88 segrar för båda två, winning pct .543)

 14. Marco Scutaro – 3 hits i Game 7, 14 hits i NLCS. Most hits in single NLCS (tied).

 15. Skönt att det inte blev så. Har så svårt att se World Champions som inte ens är Division Champions. Inte i år.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s