A Player To Be Named Later – Marco Scutaro

20121022-104745.jpg

Dessa dagar är troligen höjdpunkten i Marco Scutaros basebolliv. Om Giants vinner Game 7 ikväll kommer ”the all-around player” troligen utnämnas till NLCS MVP.

Han kom till Giants från Rockies i augusti. Colorado, långt efter i NL West, tyckte sig inte har råd med lyxen att ha kvar Scutaro ($2M kvar på kontraktet) när de bara skulle harva i bottenträsket resten av 2012. Så tillsammans med $1M skeppades han iväg till Giants. Ett Giants som förvisso tyckte att Scutaro var en bra spelare, men såg honom mest som en vikariende ”all-around player” för skadade spelare. Jag kommer till hur det blev.

Marco Scutaro har, som många andra spelare, haft en krokig väg till toppen. Han blev en symbol för ”A player to be named later”, när han spelade huvudrollen i filmen med samma namn. Den handlar om ett år med Indianapolis Indians i Triple-A och om livet i the minors, där man slits mellan den amerikanska drömmen och hur man ska få vardagen att gå ihop.

Efter att ha snurrat runt i några olika organistioner (Indians, Brewers, Mets) fick han till slut sin stora chans som starting second-baseman med Oakland Athletics efter att Mark Ellis gått sönder under spring training 2004. Det året spelade han 137 matcher runt om på infield (2B, SS, 3B). All-around.

2007 bytte han till Toronto Blue Jays och spelade även där på olika postioner när andra spelare var skadade. 2009 var han ordinarie shortstop och 2010 skrev han på för Boston Red Sox och stannade där till 2012 då han började säsongen med Rockies, men kommer avsluta den som en Giant.

Han gjorde ett stabilt första intryck hos San Fransisco Giants. 8:e augusti hade han 7 RBI (en grand slam) mot St Louis Cardinals, en favoritmotståndare.

Än så länge i NLCS (sex matcher) har han ett BA på .458 (11 for 24) och ett OPS på 1.026. Med sina 11 hits ligger han på 12:e plats på listan ”Most hits in a single LCS”. Han har tre hits upp till förstaplatsen på listan som trion Hideki Matsui, Kevin Youkilis och Albert Pujols innehar och är förmodligen den spelare som Bruce Bochy först skriver upp på lineupen inför nattens Game 7.

”Tomorrow is Game 7. It doesn’t get any better than that.” – Marco Scutaro

(Image borrowed from NY Daily News)

Annonser

3 thoughts on “A Player To Be Named Later – Marco Scutaro

  1. ”A player to be namned later” – fantastisk titel! Det ligger så mycket i det begreppet. Alla drömmar. Alla dessa halvanonyma hjältar som kuskar runt i The Minors år efter år. Har de tur får de ”a cup of coffee” i the big leagues någon gång (dvs några veckor på bänken och några at-bats). Vackert att se sådana killar plötsligt etablera sig. Och Scutaro har snudd på blivit en stjärna med tiden.

  2. Egentligen är det ju de som aldrig kommer upp till The Show som är de riktiga hjältarna.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s