Diskussion: 108th World Series

Använd gärna kommentarsfältet för att diskutera World Series mellan Detroit Tigers och San Francisco Giants.
Take it away!

Giants win World Series, 4-0

20121029-063237.jpg

The 2012 World Champions: San Francisco Giants.

Game 1: DET@SF 3-8 (Sandoval 3 HR)
Game 2: DET@SF 0-2 (Bumgarner 7 IP 2 H 8 SO)
Game 3: SF@DET 2-0 (Vogelsong, Lincecum, Romo 0 R)
Game 4: SF@DET 4-3 (Scutaro game-winning RBI in 10th)

Annonser

83 thoughts on “Diskussion: 108th World Series

 1. Är det bara jag som tycker att Tigers-spelarna inte ser särskilt taggade eller angelägna ut?

 2. Vad, om något skulle kunna få lite spänning i den här serien?
  – Att SF kanske helt plötsligt börjar känna sig slitna om DET tar ledningen?
  – Att DET kan börja känna en liten liten chans om de tar ledningen, eftersom de har Verlander på kullen imorgon.
  – SF har allt att förlora.

 3. Exakt så. Känns så märkligt. När man har tagit sig till World Series och allt. De här killarna har ju varit med länge nog för att ha varit med om konstigare saker än att vinna fyra raka matcher. Så det finns ju inte direkt anledning att vika ner sig redan i andra-tredje matchen, menar jag.

 4. Ja om Detroit tar sig förbi Cain måste de få upp hoppet igen. Därefter väntar ju Zito (egentligen inte jättebra) och Bumgarner (lång formsvacka men bra i sin förra match). Överkomligt motstånd. Snarast motstånd som Detroit förväntas vinna över.

 5. Tycker det vore roligt om Tigers vinner i natt. Då kan slutet bara bli bra.
  Alt 1: Zito vinner över Verlander i Detroit.
  Alt 2: San Francisco vinner på hemmaplan efter sex matcher.
  Alt 3: Game 7.

 6. Ja faktiskt! Skulle dock hellre se ett sweep än att Detroit vinner i game 7, men i övrigt håller jag med.

 7. Jag kan inte se nån som kan konkurrera med Panda. Ja möjligen Blanco, som både haft viktiga hits och flera grymma defensiva spel. Men home runs brukar vara det som räknas. Och Panda slår väl över .600 hittills, va? Galet!

 8. Ja. Om inte Panda gör något mer, om det blir en Game 5, om Lincecum får gå in och rädda Zito, om Giants vinner. Kan då en middle reliever vara med i diskussionen?

 9. Jag är ganska tveksam att det blir så själv. Om han hade haft tur med när hans egna lag producerat runs så att han hade plockat 2-3 wins så kanske. Vilket egentligen inte borde spela någon roll.

 10. Fyra gånger har en relief pitcher blivit MVP.

  1959: Larry Sherry, Dodgers (2 W, 2 S, 12.2 IP, 1 ER, 5 K)
  1974: Rollie Fingers, Athletics (1 W, 2 S, 9.1 IP, 2 ER, 6 K)
  1996: John Wetteland, Yankees (4 S, 4.1 IP 1 ER, 6 K)
  1999: Mariano Rivera, Yankees (1 W, 2 S, 4.2 IP 0 R, 3 K)

  Det är här är väl bara closers… utan wins och saves är det väl självklart svårt att bli MVP. Men ska det vara så?

  Om Lincecum får en chans till och upprepar det han har gjort hamnar han på: 7 IP, 0 ER, 12 K.

  Givetvis bara spekulation. Men om han får in en win så kanske borde han vara med i diskussionen.

  Tycker att MVP ska ha varit viktig i mer än en match.

 11. Ja det vore mäktigt med Lincecum som MVP. För att jag skulle rösta på honom skulle krävas att han skulle hamna i lite mer avgörande lägen än han gjort hittills. Men han har ju varit sjukt dominant när han kommit in. Och för att de som röstar skulle rösta på honom skulle det garanterat krävas wins och saves, precis som du säger. Och det är så skevt, enligt min mening. (Nu går jag loss lite här 😉 Wins säger inte ett smack eftersom det är helt beroende av vilket run support pitchern fått. Särskilt för en relief pitcher som bara är inne en eller ett par innings blir det ju totalt slumpmässigt om laget råkat scora sina runs i just den inning som relievern stått på kullen. Saves är en värdelös stat av andra skäl, framför allt eftersom en closer kommer in med tomma baser och kan ställa till med allt möjligt knas i form av walks, hits och även lagom många runs och ändå få sin save. T ex hade Valverde inte en enda blown save 2011, men enligt all annan statistik (och med blotta ögat) kunde man lätt se att han inte ens var bland de 20 bästa relief pitchers.

  jag har mer när det gäller pitcher wins och saves. 🙂 Jag får väl göra en bloggpost under offseason för att lätta på trycket, he he.

 12. Sen kan man ju hävda att Pandas 3 homeruns (2 off Verlander) betydde mer än segern i Game 1.

 13. Ja bra poäng där! Två homers (och en klar seger) mot den oövervinnerlige Verlander. Det betydde nog en del för hur den här matchserien har artat sig.

 14. Gloedman, tycker absolut att du ska skjuta sönder wins-losses och saves för (framförallt) relief pitchers. Det är så urbota dumt. Något att längta till under offseason.

 15. He he, med nöje!

  Jag betar gärna av t ex RBIs också 🙂 Men det kan bli en separat post. Kan vara bra att hålla isär pitching stats och offensiva stats.

 16. MVP Pablo Sandoval.
  Jag tycker att det någonstans känns fel att i en World Series, som har handlat om och till stora delar avgjorts med pitching and defense, så är det ändå homeruns som belönas.
  Men grattis Panda! Jag har inte någon klockren enskild kandidat som jag kan lansera som motförslag.

 17. Bara att hålla med, Kung-Fu Panda regerar. Det gick verkligen inte att stoppa Giants i den här matchserien. Trots att de kommer tillbaka två gånger (varav den ena är en vändning) är det Giants som drar det längsta strået. Märkligt att man visste att Detroit inte skulle kunna svara när Scutaro får sin RBI.

 18. Ha ha, nej jag gick under jorden men har just sett färdigt matchen. Känner mig lite kluven till att det tog slut så fort, faktiskt. Det positiva är att det blev en rättvis WS-segrare, Giants gjorde ju fyra helgjutna matcher. Och den sista matchen blev ju välspelad och spännande. Men ändå… Tigers usla första tre matcher förtar lite av känslan med World Series.

 19. Och att allt ta slut en regnig måndag gör inte det hela bättre. Nu är det över.

 20. Det bästa med postseason 2012 blev Division Series. Alla matchserier gick till fem matcher och själva matcherna var fulla av dramatik.

 21. En postseason där alla serier antingen blev sweeps eller gick till helt avgörande natcher.

 22. Ja, märkligt. Hmm, man känner sig lite lurad, nu när WS inte blev nån riktig match. Jag skyller på Prince Fielder 🙂 Jag tycker han är en skön snubbe, men här var han verkligen riktigt usel. Såg ni i sjunde när han blev förnedrad av Affeldts curve? Prince ryggade undan och sedan skruvade den sig in för en perfekt strike. Cabrera var ingen AL MVP direkt och i övrigt fanns det väl egentligen ingen annan heller som hade nåt att komma med. men det kanske är som du säger, LL – att Detroit inte ÄR särskilt bra. Knapp vinnare av den sämsta divisionen.

  Vad säger ni – vilka lag hade varit mest värdiga att spela WS?

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s