Yankees update

Detroit och San Fransisco laddar för World Series. Spelarna i New York å andra sidan, slipar nog redan på golfsvingen eller slickar såren på någon dyr resort i solen. Hur som helst kommer det då och då lite nyheter om vad som händer med spelarna inför nästa säsong. Här är en liten sammanställning om vad som har hänt sedan den tunga förlusten i ALCS.

Derek Jeter – The Captain har opererat sin ankel. Han kommer att vara borta 4-5 månader. Det är dock fortfarande väldigt osäkert om han kommer att vara tillbaka till början av Spring Training.

Andy Pettitte – Ett osäkert kort inför 2013. Han ska bestämma sig i november. Efter snack med familjen. Kom igen Andy, ett år till.

CC Sabathia – Big man ska kolla upp sin vänstra armbåge hos läkare. Man tror ”there’s a bone spur which will need to be cleaned up”. Han väntas inte missa något av nästa säsong, men här är det nog värt att hålla en tumme känner jag.

Curtis Granderson – Grandyman ska också iväg till doktorn. Herr Ögonläkare ska kolla om hans ökade strike-out-rate beror på någon typ av synfel. Yankees kommer att utnyttja sin $15M option för nästa år.

Robinson Cano – Bara att glömma postseason här och sikta på 2013. Även här kommer Yankees att utnyttja sin $15M option, men samtidigt sägs det att Cano letar efter ett kontrakt benämt ”ten years at top-of-the-market dollars” till 2014. Frågan är om Yankees går ifrån sin policy och börjar förhandla innan nuvarande kontrakt går ut.

Nick Swisher – Klubben kommer att erbjuda ett s.k. qualifying offer värt i runda slängar $13M för ett år. De är inte sugna på att skriva ett längre avtal, men genom att erbjuda ett qualifying offer kommer de att bli kompenserade med ett draftval om han väljer att signa med något annat lag.

Michael Pineda – Nästan bortglömd efter att 2012 helt försvann i skadornas värld. Han kommer tidigast att vara tillbaka i juni. Men Yankees bör nog räkna med att han inte kommer att kunna ge klubben någonting av värde under hela 2013.

Derek Lowe – Han kommer att kolla runt om det finns ett starting job under någon sten någonstans i Major League, innan han bestämmer sig för att i så fall komma tillbaka till Yankees.

Andruw Jones – Han nyligen sagt att han led av en fingerskada sen All-Star Break. Han vill spela fyra år till. Det är dock inte troligt att detta blir i The Bronx.


Alex Rodriguez
 – Och till slut. Vinterns stora snackis. Givetvis. Även om Brian Cashman gång på gång kommer att säga att han inte har några som helst planer på att försöka byta bort sin tredjebasman, så är det självklart att det kommer att finnas klubbar som kommer att försöka. I runda slängar har A-Rod $115M att casha ut från Yankees nästkommande fem år. Om Yankees skulle få ett bud från en klubb som är villig att betala $30-35M – Yankees får svälja resterande $80-85M – kan det faktiskt bli en trade. För de pengar de slipper betala ut till A-Rod ($30-35M) skulle det gå att hitta en likvärdig eller till och med bättre spelare. Som kanske även funkar bättre tillsammans med Joe Girardi. Men nog är detta kontrakt en riktigt lång, sur uppstötning, även om man kanske inte behöver äta hela kakan till slut.

Vad tror du? Kommer A-Rod spela i pinstripes nästa år?

Annonser

One thought on “Yankees update

 1. Klipper in mina synpunkter från vårt surr på fb-tråden häromdan. Here we go:

  A-Rod: Jag tycker det vore tidigt att avfärda honom redan nu för att han sugit under hösten. Han har varit mycket skadad och varit okej förutom nu i aug-okt. Och han är alltid stabil defensivt. Ge honom off-season att bli hel igen och se vad som händer. Mastodontkontraktet blir svårt att dumpa på en annan klubb, NYY måste fortsätta betala det mesta ändå.

  Swisher: bra personlighet men medelmåttig spelare. Inte värd att förlänga med.

  Granderson: Ska det vara så svårt att träffa bollen?? Strikeoutmaskin, men 41 HR skojar man ju inte bort. Men 15 M är för mycket. Låt honom gå.

  Cano: Superstjärna med för loj attityd. Behåll och läxa upp.

  Ichiro: är inte slut som många trodde förra året och nu under första halvan. Free agent, kommer vara dyr men ett fett ettårskontrakt kan vara en rimlig investering.

  Teixeira: Tar sig egentligen ut på bas för sällan för att det ska vara ok, men har power och är grym defensivt. Dessutom fett kontrakt som blir svårt att kränga. Behåll.

  Ibanez: Bra att ha i truppen mot högerhänta. Ge honom ett år till.

  Chavez: För dålig defensivt, inte tillräckligt bra med slagträt för att vara DH. Dumpa.

  Martin: Okej.

  Kuroda: Behåll för guds skull.

  Rivera: Finns inget att fundera över, såklart.

  Garcia: Hejdå.

  Jones: Har fortfarande power men tar sig ut för sällan och är väl lite för trind numera för att vara bra defensivt? (best OF in the game en gång i tiden!)

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s