Diskussion: Run Expectancy

I Game 2 hade vi samma typ av situation som vi tidigare i somras diskuterade om på Facebook. Laddade baser, no outs – hur ofta gör man poäng och hur många poäng gör man i snitt? Here we go.

The Loveable Loser:
Laddade baser, no outs. Men Reds kommer ut ur inningen utan att släppa run. Hur ofta händer det?

Gloedman:
Jag kan faktiskt svara på det. Nio procent av gångerna.

Eller åtminstone med snubbe på tredje och no outs. Fulla baser borde nog minska risken för poäng lite, genom double play-chansen.

The Loveable Loser:
Å andra sidan finns ju poängchans var om snubben på tre blir bränd. hur fan skriver jag… ja ja.. det här är nog inningen som knäcker Pirates, inte bara i matchen, utan 2012… attans.

Gloedman:
Ja det stämmer, då är poängchansen kvar. Hm, behöver nog Bill James för det här.. (Och du behöver stavningskontroll alt. en kopp kaffe)

The Loveable Loser:
Bra. Kör på kaffe!

Gloedman:
Statistiken jag sett med poängchans med runner on, no outs är f ö lite kul att veta. Tror det var ungefär: 1B – 46%, 2B – 68 %, 3B – 91%.

The Loveable Loser:
Hittade dessa siffror. Ungefär det vi snackar om, även om detta är hur många runs som i snitt produceras vid olika situationer.

Så, i läget Pirates hade i morse kunde man ha förväntat sig att de hade gjort 2.4 runs. Verkar detta stämma? Säger ju tyvärr inget om hur ofta det blir 0 runs i ett sånt läge.

Gloedman:
Det var nån sån här uträkning jag hade sett. Jag kom tydligen ihåg siffrorna hyfsat rätt. Här sägs det att chansen att scora från respektive bas med 0 outs är 93, 63 resp 40 procent.

Ser nu att din tabell passar ihop med siffrorna jag hittade. Enligt både din och min tabell kan man tydligen utgå från att det är 55% att en slagman som är uppe med ingen bränd ska scora. Och addera det t ex med att det står en kille på 3B som alltså har 93% chans att scora. 55+93=148, dvs 1,48 runs, precis som din tabell säger. Mäktigt.

The Loveable Loser:
Indeed mäktigt.

Annonser

One thought on “Diskussion: Run Expectancy

  1. Bra där! Den där run expectancy-matrisen borde man klistra upp bredvid tv:n, he he.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s