Gold Glove Award

Efter en World Series där mycket handlade om run prevention och defense first passar det ju bra att lyfta fram årets pristagare i Rawlings Gold Glove Awards, även om ingen vinnare återfinns i något av finallagen.

American League
First base: Mark Teixeira NYY
Second base: Robinson Cano NYY
Third base: Adrian Beltre TEX
Shortstop: J.J. Hardy BAL
Leftfield: Alex Gordon KC
Centerfield: Adam Jones BAL
Rightfield: Josh Reddick OAK
Pitcher: Jake Peavey CWS/Jeremy Hellickson TB
Catcher: Matt Wieters BAL

National League
First base: Adam LaRoche WSH
Second base: Darwin Barney CHC
Third base: Chase Headley SD
Shortstop: Jimmy Rollins PHI
Leftfield: Carlos Gonzalez COL
Centerfield: Andrew McCutchen PIT
Rightfield: Jason Heyward ATL
Pitcher: Mark Buehrle MIA
Catcher: Yadier Molina STL

Klicka på bilden för att se alla pristagare in action:

Annonser

3 thoughts on “Gold Glove Award

 1. Sen kan man ju tycka vad som helst om priser som inte baseras på statistik utan på vad managers och coacher (som kanske ser spelarna fem-sex gånger under en säsong) tycker.
  Men vem kan tacka nej till ett klipp med sköna spel?

 2. Härligt highlight-klipp! Ja precis, det blir lite konstiga val ibland. Den klassiska kritiken mot Gold Glove-utnämningarna är ju att de delas ut rätt mycket baserat på gamla meriter eller att offensiv produktion spelar in trots att det ju ska vara en renodlat defensiv utnämning.

  En positiv grej i år är att Cubs Darwin Barney fick priset på 2B, trots att han rent ut sagt stinker med slagträt. Killen klarade sig genom nästan hela säsongen utan errors (141 matcher!). Otroligt starkt av en middle infielder. Kul att det belönades, på det sätt som priset är tänkt att göra.

  Negativt är att Mike Trout inte vann som CF i American League. All statistik plus ”the eye test” säger ju att han är bäst. En snabb koll på DRS (Defensive Runs Saved) visar att Trout toppade listan med 22. Förmodligen tyckte juryn att Trout får nöja sig med att bli Rookie of the year – ett helt ovidkommande skäl. Ännu konstigare är vem som vann i stället för Trout. Vinnaren Adam Jones ligger sist bland centerfielders i hela MLB med minus 16 DRS (!). Jämfört med en genomsnittlig CF kostade han alltså sitt lag 16 runs. Det skojar man inte bort. Dessutom hade Jones flest errors bland alla centerfielders. Okej, statistik säger inte allt, men utifrån de siffrorna kan man väl åtminstone konstatera att Jones knappast kan vara den bästa defensiva centerfieldern i AL. Mycket märklig utnämning. Lite samma gäller utnämningen av Jimmy Rollins som NL:s bästa shortstop. Han har verkligen varit riktigt bra tidigare i karriären men är numera medelmåttig defensivt (t ex minus 8 Defensive Runs Saved).

  Men det finns många välförtjänta utnämningar och det finns massor av snygga spel att grotta i! Här är länken till MLB:s The Daily Dash, ett highlight reel från varenda dag under säsongen med de snyggaste defensiva spelen. Guldgruva!

  http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?topic_id=17392054

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s