Weekend Video: 4th of July

Jag vet faktiskt inte var jag ska börja. Egentligen är klippet bara ett helt vanligt uppsnack i sju minuter. Kanske måste man ändå börja med att laget fortfarande hette California Angels. Bara det får mig att le. Vad heter de nu? Los Angeles Angels of Anaheim.

Eller ska vi börja med introt. Hur underbart de gamla logotyperna glider från vänster till höger, eller hur fint texten ”Anaheim Stadium” jazzar in under the aerial shot från The Goodyear Blimp? Kanske med musiken? Är det någon sladdrigt slagverk tillsammans med en synth? Var man än börjar är det här klippet ett smörgåsbord av så mycket bra.

Vi kan börja med Bob Starrs glasögon. Är det sådana där rackare som blir mörkare ju starkare solen är? Solen måste ha varit väldigt stark just den fjärde juli 1989 i Kalifornien. Fem plus. De andas porr och mord på samma gång. Eller är det så att det har runnit ner rätt många iskalla Bud Light – ”everything else is just a light” – denna ”very, very warm fourth” och han valde de brillorna som dolde det bäst.

Och visst är det underbart att se Joe Torre i ett broadcast booth. Sedan debuten i Major League 1960 fram till idag då han är the big kahuna – Executive Vice President for Baseball Operations har han antingen spelat eller coachat i Major League – förutom just fem år i slutet av åttiotalet då han var sidekick till Bob Starr på KTLA 5. Är skjortan by the way laxrosa?

Lika fint är det att bli påmind om Jim Abbott. Jag hade glömt bort honom. Det här är hans debutsäsong. Hur stort är det inte att lyckas ta sig till, och göra tio år i Major League – med en hand? Dessutom utan att göra en enda match i minors. Det är inte så många som har gjort det. Istället för några hundår i hillbilly-land hade han med sig en olympisk guldmedalj från Seoul i bagaget. Fyra år senare skulle han kasta New York Yankees åttonde no-hitter.

Vad hände med Bryan Harvey, som hade haft en tung period innan den här matchen. Svårt att få till sina outs i slutet av matcherna. En ”heart-stopping stopper”. Ja, han gjorde faktiskt sin värsta säsong 1989 men kom tillbaka och hade några fina år i början och mitten av 90-talet. ”I think it’s gonna come”.

Skönast är nog Bobby Valentines keps. Majestätisk hög. Så perfekt. Hela han. På åttio- och nittiotalet kunde man fortfarande hitta ordet respekt i närheten av hans namn. Inte nu längre efter debaclet i Red Sox.

Sen reklamspottarna. Jösses, vem blir inte sugen på bira? Och Sea World. ”It’s not another park. It’s another world.” Precis som det här klippet. En annan värld. Take me back!

Annonser

4 thoughts on “Weekend Video: 4th of July

  1. Det här är ju helt fantastiskt. Jag skulle kunna betala dyra pengar för de glasögonen och Bud-reklamen gör att det vattnas i munnen. Garvar lite åt Joe Torre som inte verkar vara helt bekväm framför kameran, ögonen flackar som om han vore Stevie Wonder 🙂

  2. Holy smoke, vilket skönt klipp! Finns det ingen tv-kanal som vevar grejer från ’89 dygnet runt? Jag skulle köpa och aldrig mer se något annat. Take me back!

    Så många sköna grejer, så många frågor som dyker upp. Varför har Joe Torre en lillfingerring stor som en ölkapsyl? Varför är Joe och Bob Starr (vilken kung!!) inklippta framför en bild som gör att det ser ut som att de lutar baklänges i 30 graders vinkel ut över planen? Hur kan Bobby Valentines kepa sitta kvar på huvudet under en match, när den ser ut att bara ha lagts lite försiktigt högst uppe på fontanellen?

    Och bara den härliga nostalgin när det dyker upp gamla spelarnamn som man inte ägnat en tanke sedan waaay back. Ruben Sierra. Rafael Palmeiro. Pete Incaviglia!

  3. Jag ska sälja in en affärsidé till MLB. Varför startar de inte upp MLB.tv för alla år sedan säg 1970? Så kan man välja att köpa MLB.tv 1976 och verkligen leva den säsongen från början til slut.

  4. Ja jag tittar ju knappt på annan tv från april till oktober, så det vore ungefär samma sak som att ha en tv-kanal från way back.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s