Classic Clips: Mazeroski’s walk-off home run (1960 WS Game 7)

Sedan historiens första World Series 1903 har det hänt en enda gång. En World Series Game 7 som avgjorts av en walk-off home run. Det har kallats den bästa World Series-match som någonsin spelats.

Året var 1960. Eftersom verkligheten har en tendens att överträffa dikten i den här magiska sporten, var det naturligtvis så att fullträffen innebar att underdoggarna Pittsburgh Pirates lyckades vinna inför sin hemmapublik över den stora oslagbara maskinen i pinstripes från The Bronx. Amerikanerna är fantastiska på att ta väl hand om sina idrottsminnen och sina hjältar. I den här bonusvideon kan man se hur staden bevarat den del av outfieldmuren med siffrorna ”406 ft” där Mazeroskis boll seglade över. Och den mysige huvudpersonen själv berättar att han på över 50 år aldrig har behövt betala en drink i Pittsburgh.

Men här tar vi en tripp tillbaka till 1960 World Series Game 7, botten av nionde inningen, ställningen 9-9, och ett av basebollhistoriens mest kända ögonblick: Bill Mazeroski’s walk-off home run.

Annonser

One thought on “Classic Clips: Mazeroski’s walk-off home run (1960 WS Game 7)

  1. Stort. Visste inte det. Kul att lära sig något nytt en novembernatt. När jag tittar på klippen kan jag inte sluta att fundera på vem som är Sveriges Bill Mazeroski. Och tyvärr stannar funderingen på Thomas Ravelli. Varför kan inte han vara en lika skön snubbe som Bill.

    Tango, du hade ju ett Pittsburgh-stopp på din 2012 Summer Baseball Roadrip, såg du outfieldmuren? Snackades det om Mr Mazeroski i stan?

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s