Hot Stove updates

20121127-071416.jpgMed Winter Meetings bara en vecka bort kan det börja hända grejer för klubblösa spelare. Här är de mest intressanta namnen.

Listan kommer att uppdateras löpande när någon spelare signerar ett nytt kontrakt. Kan även komma att kompletteras med eventuella monster trades.

Uppdaterad 12 februari. Michael Bourn till Indians.

On-the-market guys:
Lohse, Kyle SP
Valverde, Jose RP
Wilson, Brian RP

Signed:
Adams, Mike RP Phillies 3YR $18M
Affeldt, Jeremy RP Giants 3YR $18M
d’Arnaud, Travis C Mets (trade)
Berkman, Lance 1B Rangers 1YR
Blanton, Joe SP Angels 2YR $15M
Bourn, Michael CF Indians 4YR $48M
Broxton, Jonathan RP Reds 3YR $21M
Cabrera, Melky LF Blue Jays 2YR $16M
Chavez, Eric D’backs 1YR $3M
Choate, Randy RP Cardinals 3YR $7.5M
Colon, Bartolo SP Athletics 1YR $3M
Correia, Kevin SP Twins 2YR $10M
Davis, Wade SP Royals (trade)
Dempster, Ryan SP Red Sox 2YR $26.5M
Dickey, R.A. SP Blue Jays 3YR $30M (trade, extension)
Drew, Stephen SS Red Sox 1YR $9.5M
Feldman, Scott SP Cubs 1YR $6M
Gomes, Jonny LF Red Sox 2YR $10M
Guthrie, Jeremy SP Royals 3YR $25M
Greinke, Zack SP 6YR $147M
Grilli, Jason RP Pirates 2YR $6.25M
Hamilton, Josh LF/CF Angels 5YR $125M
Haren, Dan SP Nationals 1YR $13M
Hinske, Eric 1B D’backs 1YR $1M
Howell, J.P. RP Dodgers 1YR $2.85M
Hunter, Torii RF Tigers 2YR $26M
Ibanez, Raul OF/DH Mariners 1YR $2.75M
Jackson, Edwin SP Cubs 4YR $52M
Jaso, John C Athletics (trade)
Jurrjens, Jair SP Orioles 1YR $1.5M
Keppinger, Jeff 1B/2B/3B White Sox 3YR
Kuroda, Hideki SP Yankees, 1YR $15M
LaRoche, Adam 1B Nationals 2YR $24M
Laird, Gerard C Braves 2YR
Ludwick, Ryan LF Reds 2YR $15M
Madson, Ryan RP Angels 1YR $3.5M
Martin, Russell Pirates 2YR $17M
McCarthy, Brandon SP D’backs 2YR $15.5M
McLouth, Nate LF Orioles 1YR $2M
Morse, Michael 1B Mariners (trade)
Myers, Wil OF Rays (trade)
Napoli, Mike 1B/C Red Sox 3YR $39M
Pagan, Angel CF Giants 4YR $40M
Pettitte, Andy SP Yankees 1YR $12M
Pierzynski, A.J. C Rangers 1YR $7.5M
Reynolds, Mark 1B/3B Indians 1YR $6M
Rivera, Mariano RP Yankees 1YR $10M
Ross, Cody LF/RF D-backs 3YR $26M
Ryu, Hyun-Jin SP Dodgers 6YR $36M
Sanchez, Anibal SP 5YR $80M
Schierholtz, Nate RF Cubs 1YR $2.25M
Scutaro, Marco 2B/SS Giants 3YR $20M
Shields, James SP Royals (trade)
Soria, Joakim RP Rangers 2YR $8M
Soriano, Rafael RP Nationals 2YR $28M
Soto, Geovany C Rangers 1YR $2.75M
Span, Denard Nationals (trade)
Stewart, Ian 3B Cubs 1YR $2M
Suzuki, Ichiro RF Yankees 2YR $13M
Swisher, Nick 1B/RF Indians 4YR $56M
Uehara, Koji RP Red Sox 1YR
Upton, B.J. CF Braves 5YR $70M
Upton, Justin RF Braves (trade)
Victorino, Shane LF/CF/RF Red Sox 3YR $37.5M
Youkilis, Kevin 1B/3B Yankees 1YR $12M
Young, Delmon LF/DH Phillies 1YR $0.75M
Young, Michael Phillies (trade)

Var hamnar Hamilton? Var hamnar Upton? Vad tror du? Missar vi några spelare eller några signings? Låt oss veta i kommentarerna.

Image borrowed from bleacherreport.com/Getty Images.

Annonser

50 thoughts on “Hot Stove updates

 1. B J Upton till Braves – det är en stor deal! Tror det är smart av Braves att inte lägga pengarna på Michael Bourn, han lever nästan helt på sin speed och det är förstås inte en egenskap som åldras bra. Upton har både power och speed. Om han kan höja sin lägstanivå blir det här en riktigt bra signing för Braves. T ex rankar Keith Law honom som en bättre deal än Josh Hamilton.

 2. Ja precis. Jag tror och hoppas att Giants ger honom ett nytt kontrakt. Att de inte ville betala 6,5 mil var inte så konstigt, nu när han ännu inte är tillbaka efter sin andra Tommy John-operation. Osäkert om han någonsin blir okej igen. Jag tror han är den förste som gjort två sådana operationer. En brukar gå bra, men två vet man inte.

 3. Och listan uppdaterad: Mike Napoli till Red Sox för 39 big ones, på 3 år. Rätt mycket deg för en kille som i stort sett sög under 2012. Men han var under postseason 2011. Sånt kan man leva på ett tag när free agent-miljonerna ska plockas fram ur ägarnas plånböcker.

 4. Verkar nästan omöjligt att slippa betala överpris för en free agent. Jag skulle säga att de minst dåliga dealarna hittills är Melky Cabrera för 2 år 16 milj och Ryan Madson för 1 år 3,5 milj. (Osäkert dock hur Madson kommer vara nu efter att ha missat hela förra säsongen.)

 5. David Wright på gång att signa för sju år till med Mets. Stort! Alltid trevligt med klubbkänsla, tycker jag. Lite extra dessutom när det handlar om att en storstjärna stannar hos ett kroniskt losergäng.

 6. Yes. Officiellt nu. $138M. Signad fram till 2020.
  Och Shane Victorino till Red Sox.

 7. Intressant med Yankees 1YR $12M offer till Kevin Youkilis. Även om Yankees har en tradition av att väcka liv i insomnade Red Sox-stjärnor (Clemens, Boggs, Damon) så känns detta erbjudande (för att fylla A-Rod-hålet i några månader) aningen desperat. Jag hade gett Eduardo Nunez en rejäl chans.

 8. Håller med. Youkilis överpresterade en smula under andra halvan för White Sox, och nu behöver han lyfta sig ett snäpp till för att göra skäl för all den där degen. Det kommer han knappast att göra. 12 millar är inte lite… Youkilis har bra förhandlingsläge eftersom det knappt finns några andra tredje basmän på marknaden.

 9. Och Cubs fortsätter att göra smarta moves i det lilla. Ettårskontrakt till Nate Schierholtz för 2,5 mil ser ut som en bra affär. Bra defense, grym arm och riktigt bra power (dock lite låg OBP). Schierholtz har lidit av att inte få spela regelbundet, men jag tror han kommer göra ett stabilt jobb för Cubs.

  Vore fint att få se Cubs sakta ta sig in i slutspelsdiskussionen. Kanske inte redan 2013, men sedan så!

 10. Michael Young tradad till Phillies. Phillesfansen i upprorsstämning på webben… Rangers betalar förvisso 10 milj av hans årslön, men att betala 6 milj för ett år av MLB:s enligt statistiken sämste ordinarie spelare är ju inte fräscht.

 11. Där finns också den nye koreanen och Mr Chicken Wings – Josh Beckett.
  Sweet Dollar Jesus, de kommer att få punga ut löner om minst $225M nästa år. Det får ju Yankees att framstå som A’s. 😉

  Roligt med Rays-Royals-dealen. Hoppas mycket på KC! Utan tvekan mitt AL Central-lag. Dags att damma av gamla gråa bortakepsen framåt höstkanten kanske.

 12. Matt Cain och Ryan Vogelsong till Angel Pagan, under champagnesprutandet i omklädningsrummet efter World Series-segern:
  ”Hey, you better sign back with us. If you don’t sign, you better wear the best elbow guard out there because we’re going to smoke you.”

  En basebollvariant på ett offer you can’t refuse, tydligen.

 13. Bra artikel där! Intressant. Nu är det inte många tunga namn kvar på marknaden och visst är det lite märkligt hur passiva Rangers och Orioles har varit. Rangers har förlorat viktiga spelare och Orioles hade ju vind i seglen efter sin överraskningssäsong och borde ha kunnat locka till sig ett stort namn. De måste ju inse att de inte är ett ”ninetythree-win team” på riktigt.

 14. – Scott Boras lurar väl på några av sina grabbar fortfarande. Frågan är om det är smart eller dumdristigt.
  – Trodde att Swisher skulle hamna i O’s, han brukar ju vara grym @ Camden Yards, men så verkar det inte bli.
  – Frågan är vem som ska catcha på Yankee Stadium… inga free agent-alternativ kvar. Vore kul om Austin Romine tar klivet.

 15. Ja se där! Lite konstigt att just Indians haffade Swish. Inte för att det är en dålig deal i sig, men jag trodde de skulle jobba långsiktigt nu i stället för att betala big bucks för free agents.

  Ja Mr superagent Scott Boras gör sitt vanliga trick och håller kvar sina spelare till sist. Det är nog en smart strategi i största allmänhet, men jag undrar om det kommer bli så bra just i år. Finns inte så många klubbar kvar som behöver t ex Michael Bourn jättemycket. De har redan skaffat sig andra centerfielders. Men det blir väl som vanligt när Boras är i farten – rätt vad det är presenteras att Bourn fått ett kontrakt med typ 20 % högre lön och ett år extra jämfört med vad alla experter trodde att han skulle få.

 16. Fast å andra sidan (när det gäller Indians och Swisher): De spelar i en riktigt svag division, så de kanske hoppas att Swisher + Terry Francona + lite flyt = slutspelsplats. Kan de bli 2013 års Orioles? Inte sannolikt. Men knappast mer osannolikt än att Orioles skulle vinna 93 matcher 2012.

  Och det här är alltså saker jag funderar över sent på julaftonskvällen. Vidden av mitt basebollmissbruk blir plötsligt mycket tydlig. 🙂

 17. Kan man jämföra Jayson Werth och Nick Swisher? I så fall gjorde ju Indians en bättre affär än Nationals. Indians fick Swish i fyra år för $14M per år. Nationals signade ju Werth för i snitt $18M per år. I sju(!) år.

 18. Jag kollade upp lite snabba stats och det är ingen dum jämförelse! Werth karriär-OBP/SLG: .362/.462. Swish: .361/.467. Så bara utifrån de enkla måtten är det helt jämnt skägg.

 19. Sett till enbart till vad man brukar kunna få för pengarna på free agent-marknaden är Swisher en bra deal, tror jag. Plus att han är en skön snubbe i största allmänhet. Bra ”clubhouse guy” och bra marknadsföringsvärde. Men det behövs nog mer förstärkningar för att Indianerna ska vara med i slutspelsracet.

 20. Nja, Swishalicious no matter what. Nick var nog den spelare jag och O skrek på mest under de bra dagarna på bleachers 2009.

  Nu saknas väl bara Ricky Vaughn i Cleveland…

 21. Faktiskt inte, juridikkunskaperna till trots. (Så flikar jag in det, så att inga läsare tror att jag haft trubbel med rättvisan 🙂

 22. Ja jag såg den och tänkte också att den där borde man länka till här. Great minds think alike 🙂 Jag tror stenhårt på Fat Elvis som cleanup!

 23. Ja. Det blir väl tyvärr en kedjereaktion där Mitch Moreland blir kvar på 1B, han hade väl kanske hamnat ute på outfield om någon av Rangers outfielders skulle agera DH. Ian Kinsler blir således kvar på 2B, han var ju påtänkt som 1B för att ge plats åt Jurickson Profar på 2B.

  Nu kommer nog Profar stanna, eller i alla fall börja säsongen i Triple-A. Han kommer att bli intressant att följa, när (inte om) han får spela i Major League på riktigt. Han blev i höstas först in i MLB av alla spelare födda 1993, som en s.k. september call-up och slog då en home run i sitt första at bat (video). Det är 114 spelare som har lyckats med det genom historien.

  Läs mer: List of Major League Baseball players with a home run in their first major league at bat

  Fun fact I: Profar har vunnit Little League World Series två gånger med sitt lag från Curaçao.

  Fun fact II: Några klubbar ville drafta honom som pitcher.

 24. Michael Bourn till Indians! Se där. Kanske kan Indians bli lite av en outsider, nu med Terry Francona som manager och allt. Men för en gångs skull fick inte en Scott Boras-klient de megabucks som det brukar handla om. I början av offseason snackade Boras om sisådär $75 M på fem år. Det blev bara $48 M på fyra år. (”Bara”. Ändå tillräckligt för att hans ättlingar i flera hundra år framöver ska vara ekonomiskt oberoende…)

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s