Classic Clips: The Throw

”That throw needs to be framed and hung on the wall at The Louvre, next to the Mona Lisa.” Seattle Post-Intelligencer, 11 april 2001

Ichiro

Efter att ha dominerat japansk baseboll i sju säsonger gjorde Ichiro Suzuki debut i MLB och blev den förste spelaren på 26 år att bli utnämnd till både Rookie of The Year och MVP. Men det var redan i sin åttonde match i MLB som han satte sitt första stora avtryck i den amerikanska basebollhistorien. Willie Mays legendariska ”The Catch” fick sin motsvarighet i Ichiros ”The Throw”.

När Ichiro blev en Yankee i somras publicerade The New York Times krönikan The Throw That Made a Phenomenon. En snygg hyllning till Ichiro och hans smått otroliga karriär. Läs den och se sedan videoklippet och njut: The Throw. Poetry in motion.

Annonser

3 thoughts on “Classic Clips: The Throw

  1. Det där kastet går att se hur många gånger som helst. Jag fastnar också för en skön grej i NY Times-krönikan. Det där om hur han typ inte hade en hit under sin första spring training, utan bara foulade off mängder av kast. Alla ifrågasatte om han överhuvudtaget kunde slå, när hans hemliga plan bara var att se så många kast som möjligt från för honom okända pitchers. När väl säsongen började satte han ett rejält avtryck med tolv hits under de första sju matcherna. Och sen ett sjukt kast. I’m here! Fast på japanska: I chi ro!

  2. Spännande att se om Yankees väljer Ichiro på right field i år. Det lär inte bli Swisher.

  3. Jag tror de behåller Ichiro. Det ryktas om att han vill vara kvar och är beredd att gå ner i lön. Och han spelade ju riktigt bra i pinstripes, till skillnad från under första halvan av säsongen.

    Det där klippet… Jag brukar plocka fram det emellanåt och titta, sisådär tio gånger om och om igen. Ej trist, helt enkelt.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s