Throwback Thursday: Mystery Man


Torsdag igen. Och återigen en bild från förr. Den här gången får vi nöjet att stifta bekantskap med hall-of-famer Harmon Killebrew. Men jag tänkte inte säga så mycket om honom. Han var helt grym på att slå home runs. När han 1975, efter 22 år lade av var det bara Babe Ruth som hade slagit fler home runs i American League. Harmon spelade 20 av sina 22 år för Minnesota Twins. Men varför har jag valt den här bilden?

Jo, legenden säger att det är Harmon Killebrew som är spelaren som avbildas på logotypen för Major League Baseball. Jerry Dior, den grafiska formgivaren som gjorde logotypen 1968, säger att han inspirerades av ett flertal bilder. Säkert för att slippa just detta, spekulationerna om vem det är på loggan. Det snacket gav Mr Killibrew inte mycket för.

”I was in the commissioner’s office one day in the late 1960s … and there was a man sitting at a table. He had a photograph of me in a hitting position, and he had one of those grease pencils that you see at a newspaper, and he was marking that thing up. I said, ‘What are you doing with that?’ and he said they were going to make a new Major League Baseball logo.”

Jag tror att det är just den här bilden Jerry Dior tittade på. Här nedan ser ni ett litet snabbt test jag var tvungen att göra. Bilden är spegelvänd, men annars i original. Den största skillnaden är hur slagträt hålls och det är ofta den detaljen som tas fram för att stärka teorin om att det inte är Harmon, men det kan ha varit en grafisk fråga för att få till en snygg logotyp, precis som tillägget med bollen. För en snygg logga är det. Och ett helt säkert svar på frågan kommer vi nog aldrig att få. Och borde inte heller få. Det gör bara logotypen ännu mer spännande och myter och legender ska för alltid vara just myter och legender.

Annonser

2 thoughts on “Throwback Thursday: Mystery Man

  1. Grymt inlägg! Jag hade ingen aning. Myter och legender – finns det någon sport som har så mycket av den varan? Rena guldgruvan. Baseball is awesome!

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s