Throwback Thursday: He Was Out!

20121205-202510.jpg

Veckans bild hämtar vi way back in the way-back-machine. 28 september 1955. Top 8, Game 1, World Series. Dodgers Jackie Robinson försöker stjäla hem. Och lyckas. I alla fall dömde domaren så. Yankees catcher Yogi Berra blev skogstokig. Men fick sista ordet till slut.

Fotografiet blev ganska omgående en snackis, men det var först i början av sextiotalet som det blev riktigt legendariskt. En supporter stoppade Yogi på gatan i New York och bad honom signera fotot. Den gode Yogi log och skrev sitt autograf samt ”He was out!”. Självklart var det inte sista gången han fick signera en kopia av det fotot. Han log alltid och skrev alltid samma sak. Till och med när president Lyndon B Johnson bad om en signatur.

Yankees vann den där matchen, men Dodgers tog hem titeln. Om det är någon tröst hade Yogi Berra i alla fall rätt…

Annonser

3 thoughts on “Throwback Thursday: He Was Out!

  1. Skön story!! Jag läste för inte länge sedan att Jim Lavalliere – Pirates catcher i den klassiska 1992 NLCS (”Bream to the Plate”) – har börjat skriva samma sak med sina autografer nu på äldre dar. Inte visste jag att han hade legendariske Yogi Berra som föregångare! Lite skönt finurligt bittert sådär.

  2. Ha ha, ja det har han. Skön liten knubbis ändå, med den där lilla chaplin-mustaschen och allt.

    Tänk så lite som skiljer mellan ett ögonblick som blir legendariskt och en out i mängden. En viktig out hade det varit i Breams fall, men ett par dagar senare när tidningarna hade skrivit klart om NLCS hade man nog inte snackat mer om det spelet. Nu blev det det MLB-ögonblick som etsat sig fast kanske allra mest i minnet hos oss. (Dvs hos oss tre skribenter.)

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s