Throwback Thursday: Magic

20121213-113302.jpg

En gammal basketbild? Såklart. Magic Johnson är till stora delar inblandad i att förändra maktbalansen inom Major League Baseball.

Först lite kort om hans basketkarriär:
Earvin ”Magic” Johnson spelade 13 säsonger i NBA. Alla med Los Angeles Lakers. Han vann fem NBA Championships och tre MVP Awards. Hans stora rival var Boston Celtics Larry Bird. Givetvis är han invald i Hall of Fame, troligen som the best point guard of all time.

Tillbaka till baseboll. I våras ingick Magic i den grupp som köpte Los Angeles Dodgers för sanslösa två miljarder dollar. Jämför det med 845 miljoner som är det tidigare rekordet i MLB när Cubs fick nya ägare, eller med 1.47 miljarder som Malcolm Glazer fick pröjsa för Manchester United.

Och det tömde inte direkt deras plånböcker. Shoppingrundan har fortsatt. Det började i somras när de drog på sig $260 miljoner i lönekostnader då Josh Beckett, Carl Crawford och Adrian Gonzalez klev ombord. Den här veckan har de investerat $62 miljoner i den koreanske pitchern Hyun-Jin Ryu och $147 miljoner i 2012 års bästa free agent pitcher Zack Greinke. Det lär nog inte sluta där.

Men som tur är finns det intäkter också. Stora intäkter. Bara det nya tv-avtalet påstås vara värt groteska sex miljarder dollar.

Om det sedan räcker för att vinna NL West får framtiden utvisa. Med i gänget finns i alla fall en vinnare.

I can’t talk hitting, I can’t talk pitching. But I can talk winning.
– Magic Johnson

P.S. Coachen på bilden är legendaren Pat Riley. Vem den övercoola glasögonprydda mannen på bänken är vet jag inte. Enlighten me in the comments, please!

Annonser

3 thoughts on “Throwback Thursday: Magic

  1. Exakt, Kurt Rambis är det. Tog hjälp av en basketexpert för att få det bekräftat. Verkar ha varit en skön profil. Världsklass på den looken! Och världsklass på fotot i största allmänhet. Magic och Pat Riley. Vilka legender. Sköna sköna minnen från tiden när man kunde njuta av NBA på TV3.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s