Music Monday: Neil

Jag ville välja en artist eller en grupp från Toronto den här veckan. Om allt går i lås – och allt tyder ju på det – med R.A. Dickey, så står Blue Jays som självklara vinnare av off-season, så här långt. De kommer på allvar vara med att utmana om titeln i AL East kommande tre år.

Så vad i musikväg kommer från Toronto? Vad finns att välja på? Ja, efter att ha rådfrågat Google så visade det sig att stan har fostrat Alannah Myles, Rush och Neil Young. En no-brainer.

Rockin’ in the Free World kan vid en snabb koll ses som en gränslös hyllning till den fria världen, men Neil är ingen enkel man. Låten sprutar sarkasm. För så är det ju. Allt är fan inte bra, även om det nordkoreanska statsskicket inte heller är något att sträva efter. Låten känns tyvärr aktuell. Skolskjutningar hit, tiggare på gågatan sida vid sida med bedrövligt överdriven julhandel dit. It’s pretty fucking far from okay, kanske Marsellus Wallace skulle ha uttryckt det. Jag är fan inte guds bästa barn i den fria världen heller ha ha, men ska i alla fall försöka slänga en eller två tankar åt det hållet i jul, istället för att rapportera om alla nya miljonkontrakt. Behöver ett break från det nu, för att vara riktigt sugen nästa år.

Kommer väl tillbaka någon vecka in i januari. Om abstinensen blir för svår kommer jag att skåpsupa baseboll via Twitter, på vårt konto som har sagolika 24 followers. Nästan en roster! That’s it. 2013 kommer att bli fantastiskt.

Three strikes, I’m out.

Annonser

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s