Classic Clips: ”It gets through Buckner!!” (1986 WS Game 6)

Historiska idrottsögonblick brukar handla om triumfer. Inte i Bill Buckners fall. Där handlar det i stället om en av idrottshistoriens mest kända blunders. Buckners error i extra innings anses också förkroppsliga The Curse of The Bambino – förbannelsen som vilar över Boston Red Sox (eller åtminstone gjorde det fram till 2004).

Vid ställningen 3-2 i matcher till Red Sox gick Game 6 till extra innings. I toppen av tionde inningen ryckte Red Sox åt sig ledningen med två runs. Allt talade för att förbannelsen skulle brytas och att Boston skulle få fira. Bara tre outs återstod. I ett sådant läge brukade Red Sox coach John McNamara i normala fall ersätta Buckner på första bas med Dave Stapleton, som var stabilare defensivt. Men Buckner fick stanna kvar på plan. Han fick snart se Mets göra två snabba flyouts. Champagnen och bucklan var så nära, så nära.

Det var då det satte igång. Kalla det The Curse, kalla det otur, kalla det vad du vill. Efter tre raka two out-singles hade Mets reducerat Red Sox ledning och hade the tying run på tredje bas. Mets outfielder Mookie Wilson klev in i the batter’s box för att försöka hålla New Yorks hopp vid liv. Mets kvitterade på en wild pitch. Resten är historia. En sorglig sådan, men hur som helst ett av de mest kända ögonblicken i basebollhistorien. Klicka på stackars Bill för att se klippet.

Image

Och om det var någon som inte räknade ut det: dagen efter förlorade Red Sox Game 7.

Annonser

4 thoughts on “Classic Clips: ”It gets through Buckner!!” (1986 WS Game 6)

 1. Usch. Får ångest av den där markbollen. Spelet behandlas under tio minuter i den utmärkta dokumentären Catching Hell. Must see. Börjar sex minuter in.

 2. Ja, ångest. Alla har vi väl slarvat någon gång med att ha handsken ända ner i marken på en grounder, men att göra det i ett helt avgörande läge av World Series… Stackars man.

  Ska kolla på klippet du länkade till! Har fortfarande inte sett Catching Hell. Och förresten, både Buckner och The Bartman Incident behandlas såklart bra även i Ninth Inning.

 3. Jag tycker fan inte att han slarvar så mycket. Otur. Bollen nästan ökar farten efter andra studsen. Han är ju faktiskt inte ”Robinson Cano-nonchalant”.
  Tycker pitchern och catchern är minst lika slarviga på pitchen innan (wild pitch). Och coachen slarvar också. Fanns det verkligen ingen LHP kvar i bullpen?
  Det var fler än Buckner som inte riktigt tänkte klart.
  Roligt med Bob Costas, som får försvinna ut ur Red Sox clubhouse illa kvickt efter tying run. Bort med bucklan. Bort med champagnen. Fort som fan.

 4. Ruggigt bra inslag i Catching Hell! Ja han har verkligen fått ta oförtjänt mycket skuld. Bara en sån sak som pitchern som i omklädningsrumsintervjun säger ungefär ”ja det var ju inte jag som släppte en grounder mellan benen”. Teammate of The Year. Det var ju inte bara Bill. Pitchern innan gjorde ingen grym insats, t ex. Släppte tre raka hits, varav nr 2 var på en curveball som hängde högt mitt i zonen som en fin liten present. Och sedan en wild pitch på det, med löpare på tredje.

  Ja Bob Costas historia är skön. Han berättar den i Ninth Inning också, om jag minns rätt. Underhållande snubbe, Stor inlevelse.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s