Classic Clips: David Freese wins it for the Cards (2011 WS Game 6)

ImageKan något kallas ett Classic Clip om det är bara ett drygt år gammalt? Japp. Alla som såg 2011 World Series Game 6 insåg redan innan den var färdigspelad att det var en legendarisk match.

Rangers ledde med 3-2 i matcher och Cardinals var alltså piskade att vinna. Matchen svängde fram och tillbaka redan från första inningen, i en kavalkad av home runs och spektakulära errors. 1-0 Rangers. 1-2 Cardinals. 3-2. 4-4. 6-4. Inför botten av nionde låg Cardinals under med 7-5. Ryan Theriot inledde som första Cardinals-slagman med att strika ut. I det läget hade Cardinals bara 4,1 procents chans att vinna matchen, enligt Fangraphs fantastiska redskap Win Probability. Men Albert Pujols tog sig ut med en double och Lance Berkman krigade sig till en walk. Allen Craig strikade ut. Med två outs stod det sista hoppet till hometown kid David Freese. Jobbigt läge – botten av nionde inningen och på kullen stod Neftali Feliz med sin 100 mph fastball. Snabbt var Freese och Cardinals down to their last strike. (Räkna ut win probability på den!) Då hände det. Verkligheten överträffade dikten ännu en gång i den här fantastiska sporten.

Med en triple som studsade mot outfieldväggen bakom left fielder Nelson Cruz, drev Freese in de två runs som behövdes för att hålla drömmen vid liv. St. Louis kokade.

I tionde inningen reste sig Rangers med en two-run homer av Josh Hamilton. Men Cardinals kvitterade och i botten av elfte avgjorde man matchen med en mäktig walk-off homerun till straight away center field. David Freese igen.

Det var ingen större överraskning att Rangers inte orkade resa sig i den avgörande matchen dagen därpå. Cardinals vann sitt elfte mästerskap och det fanns ingen tvekan vem som var World Series MVP 2011. Freeses game-tying triple och walk-off homer i Game 6 röstades överlägset fram som årets etta och tvåa i GIBBY Awards kategori Greatest Postseason Moments. 

Klicka på hjälten för att se hans osannolika två hits. Eller klicka här om du har åtta minuter över för att se en recap av hela matchen. Det är värt besväret.

Image

Annonser

3 thoughts on “Classic Clips: David Freese wins it for the Cards (2011 WS Game 6)

  1. Det var allt annat än ett besvär att titta på de åtta minuterna. Igen. Herregud vilken match. Och det är roligt att du tar upp Win Probability här. David Freese stod ju för den högsta WPA (Win Probability Added) någonsin under postseason i den här matchen. Man kan alltså säga ”now THAT was the best World Series performance in history.

    Och om man tittar tittar på fjärdeplatsen på den där listan hittar man Lance Berkman, från samma match. Sjukt! Berkman by the way har nyligen signat ett nytt kontrakt med motståndarna i den här matchen – Texas Rangers, ett kontrakt som vi har diskuterat ganska mycket i kommentarerna till den här bloggposten.

  2. 2013 får bli The Year of Win Probability här på bloggen, he he. Jag tycker det är ett grymt koncept, inte minst när man kan sitta och följa hur prcentchansen ändras för varje spel när man ser en match live.

  3. Frågan är vad Ted Tom Tango har för BPP (Blog Posting Probability) just nu? Tror att han (nu svär jag) fokuserar mer på Serie A än MLB Offseason. Ser fram emot när han kommer tillbaka, kanske lagom till Spring Training (?). Han har en given plats på vår lineup. Lead-off material.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s