The Man – Stan Musial

Image

”The inner circle of the Hall of Fame – no matter how small you make it, Stan Musial is in it.”

En av basebollens absolut största gick ur tiden den 19 januari och eftersom vi gillar basebollhistoria här på bloggen vill vi uppmärksamma Stan Musial och hans karriär.

Stan Musial var trogen St. Louis Cardinals genom alla sina 22 säsonger i Major League. Fotot ovan visar foten av hans staty utanför Busch Stadium. I en traditionsfylld basebollstad som älskar sina hjältar är Stan Musial nummer ett, utan tvekan. Stan Musial blev NL MVP tre gånger, vann sju batting titles och finns i toppskiktet i så gott som varje offensiv statistikkategori. (Se video här om hans karriärstats.) Bland annat är han med sina 3 360 hits på fjärde plats på all time hits-listan. Dessutom var Stan The Man närmast osannolikt omtyckt som person av alla som mötte honom – både spelare och fans – att döma av alla hyllningar och fina ord som sagts i basebollkretsar de senaste dagarna. Klicka på fotot ovan för att blicka tillbaka till en annan tid och se MLB.com:s finstämda hyllningsklipp över en av de allra största i den här sporten som vi älskar. Eller klicka här och lyssna på Tim McCarver och ingen mindre än Barack Obama hylla legendaren.

Annonser

2 thoughts on “The Man – Stan Musial

  1. När jag kollar videon önskar jag att jag hade varit med på den tiden. Att det förmodligen också skulle innebära att jag låg six feet under idag får man väl bara tugga i sig och sätta upp på attans då-kontot.
    Rest in peace. De gör inte sådana som Stan längre.

  2. Ja visst är det en härlig känsla av the good old days när man ser bilderna.

    Kolla även in klippet jag just la in i slutet, där Mister President himself hyllar Stan The Man. Mäktigt.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s