Ozzie Canseco

20130124-204311.jpg

I och med Justin Uptons övergång till Atlanta Braves, som innebär att han kommer att dela outfield med sin bror B.J. började jag att fundera och googla på andra bröder som har spelat tillsammans i MLB. Det visade sig vara flera hundra. Men jag fastnade för en.

Snacka om att stå i skuggan. Ozzie Canseco är José Cansecos (för mig) okände tvillingbror. De spelade tillsammans under nio matcher i Oakland Athletics 1990. Ozzie hade två hits. Josés karriär blev som ni vet något längre och utmärkt: Rookie of the Year 1985, 6 x All-Star, AL MVP, 2 x World Series Champion och så vidare. Vi vet ju också vad det nog berodde på. Men detta handlar inte om José.

Ozzie fortsatte sin karriär lite mer i skymundan. Det blev några få matcher till i MLB (med St Louis Cardinals), men annars hade lagen namn som Newark Bears, Lotte Giants, Kintetsu Buffaloes o.s.v.

Men historien slutar inte i The Japanese Pacific League eller på den amerikanska vischan. Ozzie var lite smartare än så. Då och då ville han vara (som) sin bror. Hyllad och beundrad. Så han steg helt enkelt ut ur skuggan och utgav sig för att vara José. De är ju kopior, så why not? Han signerade baseball cards, tröjor och böcker. Alltid som ”José Canseco”. Ibland ditskickad av den riktige José, ibland på eget bevåg. Så praktiskt att vara enäggstvilling. Och det måste vara svårt att skilja dem åt. För det slutade inte med några oskyldiga autografer.

It is also widely reported that Ozzie had slept with Jose’s wife while impersonating him.

Men de verkar fortfarande vara kompisar. För några år sedan var de återigen med i samma lag när de vann ett knytnävsslagsmål mot turister nere i Miami Beach. Double Trouble.

Annonser

4 thoughts on “Ozzie Canseco

  1. Ej trist!! Skön story. Verkar vara två lite småstökiga brorsor det där, he he.

    Och det blir intressant att se hur bröderna Upton kan göra ifrån sig för ATL. De har båda grym potential men har ju varit rätt ojämna.

  2. Är inte dealen lite konstig? Vann inte Braves en klar seger här? Jag kan inte riktigt se en win-win deal här. Braves får Upton i tre år. D-backs får Prado i ett år, plus några prospects som förmodligen inte blir något.
    D-backs har hela vintern känts väldigt desperata att bli av med Upton…

  3. Ja, det var nog klokt att göra det innan han blev free agent.

    Men oavsett det håller jag med om att det var en jättekonstig deal. D’backs fick verkligen inte ut lika mycket av dealen. Och det allra konstigaste: hur de i snart ett år har släppt diverse negativa kommentarer om Upton lite här och där. Inte att det råkat läcka ut, utan man har sagt grejer rakt ut till media. Fantastiskt osmart att minska värdet på sin egen spelare på det sättet. Man sår vad man skördar…

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s