Mike Trouts nya galna kontrakt

Image

Du kanske har snappat upp att världens bästa basebollspelare under 2012 just har signat nytt kontrakt. Vad fick han i årslön? Vi kan väl jämföra lite siffror först. Ta ett par av hans lagkamrater t ex. Albert Pujols och Josh Hamilton har vardera en årslön på i runda slängar 25 milj dollar. Eller se på veteranen Michael Young, som nyligen lämnade Rangers för Phillies. Young var under 2012 en av MLB:s absolut sämsta spelare, med en negativ Wins Above Replacement. Han var m a o sämre än en normal minor league-spelare som plockas upp för att fylla ut major league-truppen. Youngs årslön: 16 milj dollar.

Sett utifrån Wins Above Replacement, levererade Mike Trout under 2012 en av de bästa säsonger en spelare någonsin har presterat genom historien. För att hitta en ännu bättre säsong måste man gå till t ex Barry Bonds i hans absoluta glansdagar. Mike Trouts belöning: en löneförhöjning till 20 000 dollar över MLB:s minimilön (som f n är 490 000 dollar).

Tesen ”you can’t predict baseball” gäller tydligen inte bara matchresultaten i MLB utan även löneförhandlingarna. Skillnaden mellan lönenivån för spelare i början av sin karriär jämfört med free agents är helt sanslös. Men om Mike håller nivån uppe i sex år till kommer han få sin pay day. You better believe it, Glenn.

Annonser

2 thoughts on “Mike Trouts nya galna kontrakt

  1. Well, med tanke på hans status som Super Two så kommer han få bra betalt långt innan sex års service tid…. men visst – point taken : )

  2. Ja exakt, med hjälp av salary arbitration kommer Mike att få big bucks inom en hyfsat snar framtid. Men som du verkar ha förstått var min poäng framför allt att det lär handla om astronomiska summor den dagen han blir free agent. Till och med ganska mediokra spelare kan ju få fantasilöner som free agents. Och då känns det extra märkligt att en kille som alla ser som en blivande legend bara tjänar strax över minimumlönen i dagsläget. Jag är så grymt nyfiken på vad Trout kommer att uträtta framöver!

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s