You complete me

20130321-061855.jpg
Efter några månaders frånvaro återkommer här Ej Trist of the Month Award.

Såklart är det Joba Chamberlains mustasch. Det är ett helt fantastiskt litet mästerverk han har där på överläppen. Den är helt underbar och om utmärkelsen fanns, så skulle han vara en stark utmanare till Ej Trist of the Decade Award. Kung.

Den klär hans historia så perfekt. Uppvuxen i hjärtat av Skogshuggaramerika – Nebraska, skilda föräldrar, dömd för Driving Under Influence, totalt omdömeslös over-throwing 100mph-fastballs tidigt i karriären och operationer som lämnat stygga ärr över stora delar av en lagom rund kropp. Minns att han bröt fotleden förra året när han försökte göra bomben under Spring Training. Lägg till ett envist hybrissnack om att han visst är en starter – inte the seventh inning guy. Mustaschen passar perfekt in i den bilden.

Den har nog alltid funnits där mentalt. Bara väntat på att se dagens ljus. Kul att han nu fullständigt skiter i att han blir häcklad i omklädningsrummet, i dugouten, på kullen, i duschen och över hela internet – ”äh, this is who I am” – kind of a barsnubbe med majonnäs på skjortan, på gränsen till massmörderi.

Jag ser Joba framför mig. Riktigt nöjd framför toalettspegeln varje morgon, på teckenspråk med tandborsten i mungipan, säga till mustaschen: ”You complete me!” Mustaschen tänker nöjt: ”I love him! I love him for the man he wants to be. And I love him for the man he almost is.”

Är det dags för Joba att bli den man han nästan är? Yankees skulle nog behöva det. Det här är en utmärkt start.

Annonser

4 thoughts on “You complete me

 1. Ej trist!! Vilken kung han är. Likheten med John C Reillys mästerverk till karaktär i Talladega Nights kan inte vara en slump. Ge Joba 10 år till med mustachen så är han Cal Naughton Jr upp i dagen.

 2. Och det var det som fick cirkeln att slutas:
  Citat från Jerry McGuire till Jobas mustasch till John C Reilly som medverkar i State of Grace (världens bästa film), som Terry Noonans (Sean Penn) sidekick Steve… McGuire!
  Snyggt Eephus!

 3. Ha! Ja där fick jag till det 🙂 Omedveten briljans. Härligt att State of Grace fick ett omnämnande här på bloggen! Den såg vi några gånger, back in the day.

 4. Men va fan, enligt rapporter ska mustaschen vara avrakad. Håren flyter runt i Detroits avlopp med annat gott.
  “It wasn’t doing us any good”

  Förvisso vann de direkt med 7-0 mot Verlander och Tigers. Men vad hände med You complete me-snacket?

  /Besviken

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s