Diskussion: Postseason

Annonser

316 thoughts on “Diskussion: Postseason

 1. Jepp. För en World Series som går sex matcher är hitsrekordet 12. Sju matcher, 13.

 2. 1918. Senast Red Sox tog hem en World Series-titel på Fenway Park. Antar att ingen som var där, lever idag.

 3. Wow. Nästan hundra år. Känns så mäktigt att det varit Americas favorite pastime så länge och att arenor lever kvar sedan dess. Snacka om kulturhistoria. Allt det där som Ken Burns magiska ”inning”-dokumentärer kretsar kring. När jag tänker på Fenway och 1918 hör jag ”Take me down to the ballgame” i mitt huvud, spelat lite långsamt på ett ensamt piano. Efter WS blir det att se om de filmerna, i abstinensen.

  By the way är jag på semester i Spanien sedan i morse, så jag kan bli lite segare på att svara här ibland de närmaste dagarna.

  Visst gissar vi på sju matcher? För visst gör Wacha sina obligatoriska 7 one-run innings, typ?

 4. Det måste bli 7.
  Big Papi måste ta hits- och averagerekordet.
  Vi måste köpa de där biljetterna på Stubhub som kostar $11.500.
  Du måste beställa in en till cerveza.
  Nu.

 5. 11 500. Och ändå vore det bra valuta för pengarna, om det blir en tight match där Big Papi får spela en avgörande roll inför hemmafansen. Historiens vingslag och allt det där.

 6. Intressant: Big Papi har spelat 13 World Series-matcher. I 6 av dessa har han haft matchens viktigaste hit (om man ser till win probability percentage).

 7. Klart han har. 🙂 Han är ju kung.

  En spännande fråga om det går till sju matcher är vilka som får starta på kullen. Inget officiellt ännu (väl?). Joe Kelly och Jake Peavy står på tur då i rotationen, men ingen av dem har direkt övertygat.

 8. Ett upptäckt som har gjort offseason lite lättare att stå ut med: Fangraphs har en podd. Har knarkat den ordentligt den senaste veckan. Lite ojämn, men skön.

  Häromveckan var det f ö ett avsnitt om statistikanalys inom fotboll. Riktig fotboll alltså, inte football. Tydligen är avlossade skott (sett över bra många matcher) en rätt bra indikator för vem som vinner en liga.

 9. Fyra månader kvar till Opening Day.

  Hot Stove är – namnet antyder- rätt het. Nu när free agents är grymt på tapeten kändes det intressant att läsa de här siffrorna. Mätt i WAR, blir den som är superstjärna i åldern 27-30 oftast en medelmåtta under de år som ett normalt free agent-kontrakt täcker.
  http://m.espn.go.com/mlb/story?storyId=10006813&src=desktop

  Tipsar igen om Fangraphs podd. Bara de första minuternas intro i varje avsnitt brukar vara värda besväret. Programledaren Carson Cstouli (ja, det stavas verkligen så) är ett unikum. Kan inte riktigt beskrivas, måste höras.

 10. Bra. Har fyra senaste avsnitten nerladdade och ska sätta mig på bussen och sluta ögonen.

Swing away!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s